divendres, de setembre 29, 2006

D'això se'n diu eludir responsabilitats

La resolució del Consell de l'Audiovisual de Catalunya en relació amb l'anunci de la Plataforma Proseleccions Catalanes és un cas clar d'evasió de responsabilitats. El CAC, al llarg dels anys, des que es va crear el 1996, es va anar guanyant una certa reputació que en el darrer any i mig ha llençat pels aires amb els seus acords, i resolucions, tot just quan més necessitat tenia de guanyar-se la credibilitat dels ciutadans.

El mal ja està fet, perquè aquest darrer acord, amb tuf partidista, pot ser la gota que fa vessar el vas: com es pot dir que no és aconsellable l'ús de menors per escenificar conflictes propis d'adults i alhora permetre un anunci que fa precisament allò que no és aconsellable? Com és possible que, a més, això el CAC ho permeti a la televisió pública de Catalunya, aquella que paguem entre tots els ciutadans? Com és possible que a més l'anunci s'hagi fet amb subvencions del mateix Govern de la Generalitat ?

El CAC no pot oblidar que compleix una funció de servei públic (com ara la Televisió de Catalunya, encara que sovint no ho sembli), i que de les seves accions i acords se n'espera imparcialitat i independència. El CAC s'ha equivocat una altra vegada amb aquest acord i faria bé de reconsiderar-ho. D'altra manera, la seva credibilitat, si encara n'hi quedava, haurà quedat definitivament malmesa, i el seu president n'és el màxim responsable.