divendres, de febrer 15, 2008

Antes partía que doblá

Doncs no era fruit d’un escalfament conjuntural la supèrbia de la Ministra més contestada i reprovada de la democràcia espanyola, és així. Ahir, en va donar una nova mostra, en el seu meravellós “viatge de probes” de Tarragona a Barcelona en l’AVE més tortuós de la història.

Arribada triomfal a Sants, “tururú” a la premsa, que acaba amb xiulada espontània, a la que s’hi afegeixen usuaris, i finalment el gran anunci: vindrem als mítings en AVE, i per això, entrarà en funcionament el dia abans de què oficialment comenci la campanya electoral.

Que l’AVE arribi a Barcelona, és una bona notícia després de 16 anys d’espera, per què el PSOE, va decidir primer connectar Espanya amb Europa, via Madrid – Sevilla, va haver d’arribar un Govern “anticatalà” del Partit Popular, que decidís que potser era millor portar l’AVE a Catalunya, i de Catalunya a França.

Els despropòsits de l’arribada de l’AVE a Barcelona, no s’han acabat, tant de bo el fet que no s’hagin complert els necessaris períodes de probes, no signifiqui cap disminució de la seguretat, tant de bo es pugui afirmar que s’han acabat els problemes de rodalies, però les obres no estan acabades, encara que la Ministra arribi amb l’AVE. Tant de bo es resolguin tots els desperfectes dels edificis dels veïns de l’Hospitalet, i no em refereixo al “palmeros” de ZP, si no als veïns del Gornal, que de veritat han patit més que fins i tot el usuaris de rodalies, l’arribada de l’AVE a Barcelona.

Però molt ens temem que la història de l’AVE no s’ha acabat, continuarà amb l’aventura incerta de la travessa per Barcelona. Aventura innecessària i que tant els representants dels ciutadans de Barcelona, com els representants dels ciutadans de Catalunya, hem dit que no era necessària.

Barcelona a patir, la Ministra però, antes partia que dobla. I per cert, ara que hi ha eleccions, quants dels partits que hi concorren estan disposats a donar suport a un nou Govern amb la Ministra Alvarez?